Pressmeddelanden

Vi delar ut pris på Nordic Architecture Fair

Logotyp för Nordic Architecture FairNordic Architecture Fair är en ny mötesplats för arkitektur och stadsplanering. Den 7-8 november 2017 sammanstrålar arkitekter, stadsplanerare, fastighetsägare, byggherrar och ingenjörer för att diskutera hur framtidens samhällen bör se ut och fungera.

Sätila Holding sponsrar och delar ut priset Nordic Architecture Fair Award. Vi ser fram emot att följa juryns arbete och träffa tävlingsdeltagare och arkitekturintresserade mässbesökare. Vi ses i november!

Klicka för att läsa Svenska Mässans pressrelease om priset »

Private Labelsäljare sökes till Sätila of Sweden

Logotyp för Sätila of SwedenSätila of Sweden är ett ledande företag inom design, utveckling och tillverkning av mössor och stickade modeaccessoarer. Sätilas erbjudande bygger på en nordisk tradition, äkta hantverk, en passion för mössor, ett miljövänligt tänkande, socialt ansvar samt en vilja att leva ett aktivt liv. Private Label är ett väl etablerat segment hos oss som nu ökar. Vi vill stärka upp vår säljavdelning med en modeintresserad och kunnig private labelsäljare som förstår branschen och är villig att arbeta långsiktigt.

Sätila of Sweden söker private labelsäljare

En beskrivning av tjänsten

Som Private Label-säljare för Sätila of Sweden är du en kreativ affärspartner åt våra kunder. Du har ett genuint intresse för mode och livsstilsmärken, du kan prata med alla och du kan intressera dig för och förstå kundens varumärken samt uttalade och outtalade behov. Du kan sälja in färdiga designkoncept, men framför allt fungera som en kreativ partner åt kunden, bolla idéer och i samarbete med vår design- och produktionsavdelning ta fram nya produkter.

Våra kunder är framför allt varumärken inom livsstils-, mode- och profilbranschen men också större företag och kommunikationsbyråer. Våra fokusmarknader är främst de nordiska länderna samt Tyskland och Storbritannien.

Hos oss kommer du att vara delaktig i kunddialogen genom hela processen, från sälj och produktutveckling till uppföljning och utvärdering. Som Private Label säljare kommer du i många fall även få en bredare roll och förmedla information kring villkor, avtal och frågor kring hållbarhet. Därför behöver du ha ett genuint intresse för Sätila of Swedens värderingar och hjärtefrågor samt en solid förståelse för vår verksamhet och hur vi skapar värden och lönsamma affärer.

Vi ser gärna att du bor inom pendlingsavstånd till Sätila i Västra Götaland.

Kvalifikationer och erfarenhet

  • För tjänsten krävs en säljprofil med god erfarenhet och professionalism inom kundbearbetning på alla nivåer.
  • Du måste kunna driva och planera ditt säljarbete och arbeta självständigt samt vara en god för handlare för bästa möjliga lönsamhet.
  • Vara effektiv och kunna boka och genomföra besök regelbundet med ett gott resultat.
  • Du behöver vara uthållig.

Om Sätila of Sweden

  • Vi vill bygga långsiktiga affärsrelationer med nöjda och lönsamma kunder.
  • Vi erbjuder produktion i Sverige, Polen och Fjärran Östern.
  • Vi har en omsättning på ca 30 Mkr, 17 anställda och ett positivt och öppet arbetsklimat.
  • Fabriken och kontoret ligger i Sätila, 4 mil utanför Göteborg och Borås.

Ansökan

Maria Stockefors på Sätila of Sweden och Inger-Mharie Lindén på Key Search Scandinavia svarar gärna på frågor om tjänsten. Mejla din ansökan direkt till Inger-Mharie.

Maria Stockefors: maria@satila.com, 030-12 23 36, 070-888 23 02.
Inger-Mharie Lindén: im@ksscandinavia.se, 070-754 66 80.

Vi behandlar ansökningar löpande. Denna annons tas bort så fort tjänsten är tillsatt.

Denna annons publicerades ursprungligen på satila.com.

Bäst i Bollebygd 2015!

Kenta Nyblom är biodlaren som tar hand om Magasinsgatans honungsbin och har slungat årets godaste honung 2015.
Kenta Nyblom är biodlaren som tar hand om Magasinsgatans honungsbin
Bollebygds Biodlarförening har utnämnt honungen från Magasinsgatan 3 till årets godaste. Trots att den inte kommer från Bollebygd. Stadsbinas varierade kost kan vara en bidragande orsak till den fylliga smaken:

Dom tar det dom hittar i parkodlingar, Botaniska och Slottsskogen. Till och med Liseberg ligger inom deras arbetsområde.
– Kenta Nyblom, Bitillsynsman i Bollebygd

Presskontakt

Joel Zandén
joel@satila.net
070-528 18 96

Bikupor på taken i centrala Göteborg

Pressmeddelande 2015-06-25

Högt över krogarna på Magasinsgatan har det sedan i maj börjat surra av honungsbin. Fastighetsägaren och konstnären Lennart Grebelius har med hjälp av bitillsynsman Kenta Nyblom placerat fyra bikupor på ett av sina tak. I sommar får Magasinsgatans kroggäster njuta närproducerad honung på Puta Madre, Magazzino, Lou Lou, Basque och Beijing8.

Bitillsynsman Kenta Nyblom tar hand om Magasinsgatans honungsbin
Bitillsynsman Kenta Nyblom tar hand om Magasinsgatans honungsbin
Lennart Grebelius
Lennart Grebelius framför ett av sina konstverk.

Krögarna ska få söta sina drinkar med egen honung.
Lennart Grebelius, fastighetsägare och konstnär

– En god salladsdressing kräver honung! skrattar Lennart Grebelius men tillägger med tydligt allvar att det faktiskt är livsviktigt att odla bin.
– Det finns för få bin i världen. Allt som blommar är beroende av pollineringen, och det som pollineras blir ju mat till oss människor.

Det råder bibrist i världen. Mer effektiva jordbruksmetoder har trängt undan vilda pollinerare och odlade bin har drabbats av kvalster och gifter i böndernas bekämpningsmedel. Jordsbruksverket beräknar att värdet av Sveriges honungsbins pollineringstjänster uppgår till mellan 260 och 466 miljoner kronor – pengar som vi slipper betala eftersom bina gör jobbet gratis. Så länge de finns kvar.

Åhh va härligt, vilken lycka :)
Åse-Lill Törnqvist, Miljöpartiet de Gröna, vars kontor ligger i huset

Bidrottningen på Magasinsgatan 3 har en gul prick på ryggen
Bidrottningen på Magasinsgatan 3 har en gul prick på ryggen
Fastighetens hyresgäster är glada över de nya husdjuren. De är genomgående positivt inställda till att det händer bra saker i området, även om några oroliga röster har hörts.
– Folk som är rädda tror nog att bin är som getingar, säger Kenta Nyblom, bitillsynsman i Sjuhärad.

Honungsbin är helt fredliga och undviker folk.
Kenta Nyblom, Bitillsynsman åt Länsstyrelsen

– Honungsbin är helt fredliga och undviker folk. Och de är perfekta att ha inne i stan så här. Planen var att två kupor skulle räcka men samhället har växt nåt otroligt. Här finns så mycket mat!
Kenta berättar att bin ofta kan hitta mer mat inne i stan än ute på landet. De bidrar till innerstans blomsterprakt och producerar god och oslagbart härproducerad honung – något som passar hipsterkrogarna på Magasinsgatan perfekt.

Bikupor på taken i centrum - Fyra bikupor och en biodlare
Bikupor på taken i centrum – Fyra bikupor och en biodlare

Bilder


Fotograf: Joel Zandén


Kontaktinformation

Logotyp för Sätila Holding AB
Logotyp för Sätila Holding AB
Sätila Holding AB
Västra Hamngatan 9
411 17 Göteborg

Presskontakt:

Joel Zandén
joel@satila.net
070-528 18 96


Källa

  • Jordbruksverkets rapport 2009:24, Massdöd av bin – samhällsekonomiska konsekvenser och möjliga åtgärder

Publiceringar